Voir le contenu

KONFOR STANDARTLARINI YENİDEN BELİRLEYEN YENİ CITROËN C5 AIRCROSS SUVUN ÜRETİMİ BAŞLADI!


YENİ CITROËN C5 AIRCROSS SUV’UN ÜRETİMİ BAŞLADI!

10/06/2022

Yollara çıktığı 2019 yılında sınıfına yeni konfor standartları getiren, verimli motor seçenekleri ve fonksiyonelliği ile ailelerin en çok tercih ettiği SUV’ların başında gelen Citroën C5 Aircross SUV, yenilenerek yollara çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Citroën C5 Aircross SUV ülkemiz yollarına çıkmak için gün sayarken, yeni model, efsane Citroën modellerinin üretildiği Rennes fabrikasında bantlardan inmeye başladı.

 

Konfor ve modülerlik açısından referans noktası olan C5 Aircross SUV, yollara çıkmaya başladığı 2019 yılından bu yana 85 ülkede satışa sunulurken, 245.000’i Avrupa’da olmak üzere 325.000 adedin üzerinde satış başarısı yakaladı. Verimli motor seçenekleri, gelişen teknolojisi ile çarpıcı yeni dış tasarımıyla sınıfının en popüler modeli olarak başarısını devam ettirmeye hazır olduğunu gösteren yeni Citroën C5 Aircross SUV ise markanın efsane modellerinin üretildiği Rennes fabrikasında bantlardan inmeye başladı.

 

Konfor ve Modülerlikte Standartları Belirliyor

Yeni C5 Aircross SUV, modern ve dinamik tasarımıyla daha güçlü ve özgün bir duruş kazanırken, konfor ve modülerlik açısından sınıfının standartlarını belirlemeye devam ediyor. Yeni Citroën C5 Aircross SUV’yi rakiplerinden ayıran Citroën Advanced Comfort® süspansiyon, Citroën Advanced Comfort® koltuklar, geniş iç hacim ve benzersiz modülerlik dışında Otoyol Sürüş Asistanı gibi sürüş destek teknolojilerinden oluşan kombinasyon, her yolculuğu sakin ve rahatlatıcı bir deneyime dönüştürüyor. Bununla birlikte Citroën’e özel Progressive Hydraulic Cushions® süspansiyonlar, yoldaki bozuklukları kusursuzca absorbe ederken, yolcuların benzersiz bir konfor düzeyi ile seyahat etmelerini sağlıyor. Yeni C5 Aircross SUV, segmentte kızaklı, yatırılabilir ve geri çekilebilir üç adet bağımsız arka koltuk sunan tek SUV olarak farkını ortaya koyuyor. Bu gelişmiş modülerlik seviyesini 580 litre ile 720 litre arasında olan sınıfının en geniş bagaj hacmi tamamlıyor.

 

Efsanelerin Üretildiği Fabrika

Rennes fabrikası, Citroën tarihinde özel bir yere sahip. Kısa süre önce 60’ıncı yılını kutlayan fabrika, 1961 yılında Ami 6 ile üretime başladı. Fabrika yıllar içinde başta GS, BX, XM, C5 ve C6 olmak üzere daha birçok Citroën modelini üretti. İlk C5 Aircross SUV üretimi Mart 2018'de başladı. Yeni modelin üretiminin başlaması, Citroën ile Rennes fabrikası arasındaki bağı biraz daha güçlendiriyor.