Voir le contenu

CITROËN YENİLİKÇİ ULAŞIM ÇÖZÜMLERİYLE 2022 CES’E DAMGA VURUYOR

08/01/2022

Mobilite dünyasının yenilikleriyle dikkat çekmeye devam eden Citroën, mobilite teknolojilerini 2022 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) sergiliyor. Fransız üretici, 5-8 Ocak 2022 tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın önde gelen elektronik, teknoloji ve inovasyon fuarında mevcut ve gelecekteki ulaşım vizyonu olan Citroën Skate ve Citroën Ami’yi sahneye çıkardı.  Otonom bir teknoloji platformu olarak dikkat çeken Skate, kullanıcılarını şehir içerisinde bir noktadan diğerine taşırken onlara benzersiz bir araç içi deneyimi yaşatıyor. Bununla birlikte, geçtiğimiz ay içerisinde Türkiye lansmanı da gerçekleştirilen ve Mart ayından itibaren satışa çıkacak olan elektrikli mobilite çözümü Citroën Ami de CES’in yıldızları arasında yer alıyor. Ami, hem bireysel kullanıcıların hem de profesyonellerin mikro mobilite ihtiyaçlarına cevap veririken, erişilebilir, elektrikli ve ultra kompakt yapısı ile de dikkat çekiyor.

Herkes için mobilite mottosu ile geleceğin ulaşım teknolojilerine öncülük eden Citroën, dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından bir tanesi olan CES’e elektrikli mobilite çözümleriyle damga vuruyor. Otonom Ulaşım Vizyonu Konsepti ve Citroën Ami, Las Vegas’ta gerçekleştirilen 2022 CES’te Citroën’in mevcut ve gelecekteki ulaşım ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümlerini gözler önüne seriyor.

 

Değişen mobiliteye Citroën’den çevreci çözümler

Büyük şehirler karbon ayak izlerini küçültmek için yüksek salınımlara sahip araçların şehir içlerine girmesini kısıtlamaya başladı. Bu durum, daha temiz, daha güvenli ve daha uygun fiyatlı araçlar arayan kullanıcıların ihtiyaçlarına uyarlanmış sürdürülebilir ulaşım çözümleri gerektiriyor. Citroën için geleceğin ulaşımı temiz, paylaşımlı ve bağlantılı. Citroën Otonom Ulaşım Vizyonu konsepti, kullanıcılara ilgili deneyim ve hizmetlerle kişiye özel ulaşım sağlayarak bu felsefeyi somutlaştırıyor. Citroën sayesinde kullanıcıların sürüşe odaklanması gerekmiyor. Bunun yerine serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor ve seyahat deneyimlerinin tadını çıkartıyorlar.

 

Paylaşımlı ve otonom kentsel ulaşım

Fransız üretici, Citroën Otonom Ulaşım Vizyonu Konsepti Skate ile geleceğin kentsel ulaşım ihtiyacına bugünden cevap veriyor ve teknolojik bilgi birikimini kullanarak çevreye duyarlı ve şehirlerdeki trafik akışını optimize eden bir çözüm sunuyor. Bu otonom konseptin amacı, kentsel trafiği yaratıcı bir şekilde çözmek ve kullanıcılara tüm ihtiyaçlarını karşılayan özgün ve rahatlatıcı bir deneyim sunmak olarak öne çıkıyor. Kentsel trafik akışlarını optimize etmek için, otonom ve birbirine bağlı robotlardan oluşan “Citroën Skate” filosunun, kentsel peyzaja entegre edilen özel şeritlerde dolaşması hedefleniyor. Skate, çeşitli hizmet şirketleri tarafından oluşturulan bölmelerin platformda yer almasını sağlayan çözümler sunarken, kullanıcılar seçtikleri hizmete 7/24 erişim sağlayabilecekler. Örneğin kitap okumak, video izlemek, müzik dinlemek veya A noktasından B noktasına seyahat ederken spor yapmak için rahat bir ortamdan yararlanabilecekler. Bu paylaşımlı ve otonom çözüm birçok avantaj sağlayacak. Büyük şehirlerdeki trafiği azaltırken, elektrikli bir araç olarak karbon ayak izlerini küçültecek.

 

Elektrikliye geçiş hamlesinin kompakt adımı

Bunun yanı sıra şehir içi elektrikli mobilite çözümü Ami de markanın temiz ulaşım stratejisine paralel bir yapıya sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Citroën’in elektrikliye geçiş hamlesinin bir parçası olan Ami, ultra kompakt boyutlar, erişilebilirlik (yaş ve fiyat açısından) ve güvenlik gibi özellikleriyle mikro ulaşım pazarında yenilikçi bir yaklaşım ortaya koyuyor. İki tekerlekli araçlara ve toplu taşıma araçlarına alternatif olan Citroën Ami, Türkiye’de de 16 yaşından itibaren B1 ehliyetine sahip kişilerin direksiyon başına geçmesine olanak sağlıyor.

 

Yeni ‘fenomen’ Ami’den Avrupa’da büyük başarı

Ami, Citroën'in yenilikçi yaklaşımını ve sıfır karbon salınımı ile ulaşımı sağlama kararlılığını mükemmel bir şekilde bünyesinde barındırıyor. 220 Volt priz aracılığıyla sadece üç saatte şarj edilebilmesi ile dikkat çeken Citroën Ami, erişilebilirliği, fiyat avantajı, sürüşü, park etmeyi kolaylaştıran kompakt boyutları ve yan yana iki kişinin rahat edebildiği yapısı ile mikro ulaşım dünyasında yeni bir segment yarattı.

Kompakt boyutlarının içerisine sığdırdığı bütün bu kapsamlı özellikleriyle Citroën Ami gerçek bir fenomene dönüştü. Lanse edildiği günden bu yana 14.000’in üzerinde satılan modelin müşterilerinin %80’i Citroën dünyasında yeni kişiler olması öne çıkan bir diğer önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Bu başarı aynı zamanda Ami için özel olarak geliştirilen kapsamlı bir ekosisteme dayanırken, çevrimiçi keşif ve satın almadan eve teslimata kadar tamamen dijital bir müşteri yolculuğundan oluşuyor.

 

"Geleceğin ulaşım çözümlerini bugünden hazırlıyoruz"

Citroën CEO’su Vincent Cobée değerlendirmesinde, “Ulaşım, sosyal ve profesyonel yaşamımızın ayrılmaz bir parçası. Geleceğin ulaşım çözümlerini bugünden hazırlamak çok önemli. Bu nedenle, elektrikli ulaşım ve otonom ulaşım çalışmalarımızın merkezinde yer alıyor. Yeni Citroën Otonom Ulaşım Vizyonu konsepti, kentsel seyahatin çerçevesini yeniden tanımlayarak onu paylaşımlı, elektrikli, otonom ve bağlantılı hale getiriyor. Ami, 2020’nin ortalarındaki lansmanından bu yana Avrupa’da 14.000’den fazla sattı ve iki tekerlekli araçlar ile otomobiller arasında yeni bir segment yaratarak elektrikli ulaşım fenomenine dönüştü. Özellikle gençler ve genç yetişkinler olmak üzere ulaşım ve bireysel özgürlük arayan yeni nesil müşterilere hitap ediyor” şeklinde konuştu.